Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Warszawa liceum międzynarodowe
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 364
Reputacja: 0
Status: Offline
Warszawa liceum międzynarodowe
Jakie macie zdanie na temat liceów międzynarodowych?

Czy warto jest zapisać się do takiej placówki? Pytam bo zastanawiam się coraz poważniej nad tym tematem bo nie wykluczam, ze chciałabym studiować za granicą.
Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
03-07-2024 11:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
niemenka
Member

Liczba postów: 202
Reputacja: 0
Status: Offline
RE: Warszawa liceum międzynarodowe
Widzę przynajmniej 3 zalety zapisania się do liceum miedzynarodowego:
Międzynarodowe podejście: Licea międzynarodowe często przyciągają uczniów z różnych kultur i
narodowości, co stwarza bogate środowisko multikulturowe. To pozwala uczniom na nawiązywanie
międzynarodowych przyjaźni i rozwijanie globalnej perspektywy.
Wyższy poziom językowy: Nauka w języku angielskim przez cały czas na lekcjach i w codziennym
życiu szkolnym umożliwia uczniom pogłębienie i wprawę w posługiwaniu się tym językiem. To
sprzyja osiągnięciu bardzo wysokiego poziomu językowego.
Matury międzynarodowe: Licea międzynarodowe często oferują międzynarodowe programy maturalne,
takie jak International Baccalaureate (IB), które są powszechnie uznawane na całym świecie.
Takie programy mogą dawać dodatkowe korzyści uczniom przy aplikowaniu na studia zagraniczne.
Obecnie najbardziej znana placówką w Warszawie jest Thames British School https://thamesbritishschool.pl/

Moje poprzednie tematy:
03-07-2024 13:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz