Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak radzić sobie z atopowym zapaleniem skóry głowy?
Autor Wiadomość
Gonzio80
Junior Member
**

Liczba postów: 16
Reputacja: 0
Status: Offline
Jak radzić sobie z atopowym zapaleniem skóry głowy?
Od kilku miesięcy zmagam się z uporczywym świądem i przesuszeniem skóry głowy, co sprawia, że codzienna pielęgnacja staje się koszmarem. Stosowałem różne szampony i kuracje dermatologiczne, ale efekty są krótkotrwałe. Ostatnio natrafiłem na specjalistyczne metody leczenia AZS, które opisano tutaj https://neonia.com.pl/atopowe-zapalenie-skory-glowy/. Zastanawiam się, czy ktoś z Was próbował takich terapii i jakie były Wasze doświadczenia? Każda rada będzie na wagę złota, bo naprawdę zależy mi na znalezieniu skutecznego rozwiązania.

Moje poprzednie tematy:
28-02-2025 00:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kawalka
Posting Freak

Liczba postów: 1,022
Reputacja: 0
Status: Offline
RE: Jak radzić sobie z atopowym zapaleniem skóry głowy?
u mojej córki pojawiło się atopowe zapalenie skóry i dermatolog zasugerowała, że warto przyjrzeć się jelitom. to mnie zaskoczyło, bo nigdy nie wiązałam skóry z trawieniem. zaczęłyśmy stosować probiotyk – wybrałyśmy sanprobi ibs – i objawy zaczęły się powoli wyciszać. wiadomo, że to nie cud, ale jelita są naprawdę ważnym elementem układanki zdrowotnej.

Moje poprzednie tematy:
15-04-2025 13:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz