Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astygmatyzm?
Autor Wiadomość
Myszka
Senior Member

Liczba postów: 615
Reputacja: 0
Status: Offline
Astygmatyzm?
Czy ktoś z Was może posiada taką wadę wzroku jak astygmatyzm i może doradzić jak sobie z nią radzić? Na https://www.acuvue.pl/zdrowie-oczu/astygmatyzm ta wada jest szczegółowo opisana. Jednak jak można ją zwalczyć

Moje poprzednie tematy:
12-11-2020 13:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
lena007
Posting Freak

Liczba postów: 1,321
Reputacja: 2
RE: Astygmatyzm?
Sporo różnych ciekawych i praktycznych informacji na temat astygmatyzmu można na pewno znaleźć tutaj https://blikpol.pl/astygmatyzm-co-to-leczenie . Jest tam bowiem namiar na artykuł na temat astygmatyzmu. Uważam, że warto się tam na spokojnie rozejrzeć, aby znaleźć rozwiązania, która będą idealnie dopasowane do konkretnych potrzeb oraz możliwości finansowych.

Moje poprzednie tematy:
29-04-2022 20:18
monikabert90
Posting Freak

Liczba postów: 2,841
Mam wrażenie, że astygmatyzm często bywa bagatelizowany, dopóki nie zaczyna przeszkadzać w codziennym funkcjonowaniu. Ciekawi mnie też, do czego prowadzi nieleczony astygmatyzm i jakie mogą być jego konsekwencje w dłuższej perspektywie. Z tego, co słyszałam, niekorygowany astygmatyzm może wpływać na ostrość widzenia i powodować zmęczenie oczu. Macie jakieś doświadczenia z tym problemem i jego wpływem na codzienne czynności?

Moje poprzednie tematy:
28-09-2025 18:42
marcela
Senior Member

Liczba postów: 709
Astygmatyzm to jedna z najczęstszych wad wzroku i często idzie w parze z krótkowzrocznością lub nadwzrocznością. Objawia się rozmazanym widzeniem, zniekształceniem obrazu i szybszym zmęczeniem oczu, szczególnie przy czytaniu czy pracy przy komputerze. Jedną z metod jego trwałej korekcji jest laserowa korekcja wzroku, opisana szerzej na eyemed.pl/baza-wiedzy/laserowa-korekcja-wzroku-gdzie-najlepiej/, którą wykonuje się różnymi technikami dopasowanymi do pacjenta.

Moje poprzednie tematy:
29-05-2026 00:17
kamilwoszczyna
Posting Freak

Liczba postów: 838
Sam astygmatyzm można korygować na kilka sposobów – okularami, soczewkami torycznymi, a w niektórych przypadkach również laserowo. Wszystko zależy od rodzaju i wielkości wady, dlatego warto najpierw przejść dokładną kwalifikację. Jeśli ktoś rozważa różne możliwości, to trafiłem ostatnio na całkiem przystępnie napisany poradnik o nowoczesnych metodach korekcji wzroku w 2026 roku na Kodano https://kodano.pl/poradnik/nowoczesne-me...-roku.html . Dobrze wyjaśnia, czym różnią się poszczególne rozwiązania i dla kogo są przeznaczone.

Moje poprzednie tematy:
05-07-2026 12:46
dajuber
Posting Freak

Liczba postów: 7,306
Z własnego doświadczenia w poszukiwaniu informacji z zakresu zdrowia mogę Wam polecić wizytę na stronie https://msz-h.pl/artykuly/e-recepta-a-te...-2026-roku Artykuł stanowi rzetelne opracowanie dotyczące nadchodzących zmian w obszarze e‑recept oraz ich wpływu na rozwój telemedycyny w 2026 roku. Autor w sposób klarowny przedstawia zarówno planowane udogodnienia, jak i potencjalne wyzwania, które mogą pojawić się w systemie ochrony zdrowia.

Moje poprzednie tematy:
08-07-2026 09:21
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

auto promocje, wyprzedaże

wyprzedaże, promocje - meble

Kontakt | www.5teens.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS