Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Materac a kanapa
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 353
Reputacja: 0
Status: Offline
Materac a kanapa
Hej, mam rozkładaną kanapę i zastanawiam się, czy mogę na nią położyć normalny materac 90x190 zamiast tych cienkich, które są w standardzie. Wydaje mi się, że to mogłoby być wygodniejsze, ale nie wiem, czy to się sprawdzi. Ktoś próbował takiego rozwiązania?
Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
11-03-2025 13:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mloda99
Member

Liczba postów: 64
RE: Materac a kanapa
Znam ten problem, bo też miałam rozkładaną kanapę i te cienkie materace są totalnie niewygodne. Ja położyłam na nią normalny materac 90x190 i śpi się o niebo lepiej. Ważne, żeby wybrać coś elastycznego, co nie będzie się odkształcać przy składaniu, więc lepsza jest pianka wysokoelastyczna albo lateks. Sprężynowe mogą być trochę mniej wygodne, jeśli kanapa nie ma równej powierzchni. Możesz zerknąć na różne modele tutaj: https://sleepinghouse.pl/158-materace-90x190-cm , bo mają opcje, które powinny się sprawdzić. Jeśli nie chcesz wymieniać całego materaca, to można też dodać topper – wtedy kanapa jest wygodniejsza, ale można ją składać normalnie.

Moje poprzednie tematy:
11-03-2025 13:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
sylka
Posting Freak

Liczba postów: 1,631
Moim zdaniem lepiej zainwestować w porządny materac na łóżko niż kombinować z kanapą i cienkimi materacami. Na zdrowy sen i wygodę to jednak materac robi największą różnicę. Magniflex ma fajne modele np te: https://www.magniflex.pl/materace-pianko...gnistretch , które warto rozważyć.

Moje poprzednie tematy:
24-06-2025 18:13
kajka22
Senior Member

Liczba postów: 592
Jeśli szukasz wygodnego materaca, koniecznie sprawdź ofertę Madar24 - https://madar24.pl/meble/materace/ ! Mają szeroki wybór modeli – od piankowych po kieszeniowe – które zapewniają idealne dopasowanie i komfort snu. Do tego różne rozmiary i atrakcyjne ceny. Na pewno znajdziesz coś dla siebie!
Moje poprzednie tematy:

07-07-2025 22:53
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
helena_trojanska
Posting Freak

Liczba postów: 920
Od dłuższego czasu budzę się zmęczona, więc zaczęłam podejrzewać, że problem może leżeć w moim łóżku. Rozważam więc zakup nowego materaca do spania. Oferta https://mtzz.pl/kategoria-produktu/materace/ jest dość szeroka, ale wybór nie jest taki prosty. Ciekawi mnie, na co zwracaliście uwagę przy zakupie swojego materaca – twardość, rodzaj wypełnienia, a może pokrowiec? Każda wskazówka mile widziana.

Moje poprzednie tematy:
12-07-2025 19:35
jjusti18
Posting Freak

Liczba postów: 3,067
Status: Online
Prowadzę działalność gospodarczą i księgowość ogarniam samodzielnie, więc regeneracja to dla mnie konieczność. Zastanawiam się nad zmianą łóżka – patrzyłam na materace 160x200 i wydają się rozsądne – ani za duże, ani za małe. Ciekawa jestem, czy rzeczywiście dają taki komfort snu, jak piszą.

Moje poprzednie tematy:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2025 12:42 przez jjusti18.)
01-08-2025 12:42
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

auto promocje, wyprzedaże

wyprzedaże, promocje - meble

Kontakt | www.5teens.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS