U mnie w firmie też był spory problem z płynnością finansową... Było to głównie wynikiem tego, że wystawiłam naprawdę sporo faktur z odroczonym terminem płatności. Ale przy tym tak naprawdę musiałam to zrobić, żeby nie stracić kluczowych dla mnie klientów! Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że ta zamrożona gotówka (przez odroczony termin płatności) była mi naprawdę potrzebna... Moja firma, mimo wcześniejszej dobrej sytuacji finansowej, w krótkim czasie całkowicie straciła finansową płynność. Mój doradca finansowy stwierdził, że w takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie faktoring! Jestem mikroprzedsiębiorcą, więc zajrzałam sobie na https://www.monevia.pl/faktoring-to-nie-windykacja/ żeby dowiedzieć się jak to wszystko wygląda w praktyce. Postanowiłam wypróbować to rozwiązanie i dziś mogę powiedzieć, że to naprawdę uratowało moją firmę! Teraz jak tylko wystawiam fakturę z odroczonym terminem płatności, to nie czekam na przykre konsekwencje finansowe, tylko od razu udaję się do faktora!