Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Optyk
Autor Wiadomość
pawelpruski
Posting Freak

Liczba postów: 1,841
Reputacja: 1
Status: Offline
Optyk
Jak wam się chodzi w okularach progresywnych. Czy możecie polecić z czystym sumieniem osobie po 30? Zaczynam trochę słabo widzieć, wada mi się i tak, czy siak powiększa, więc okulary się przydadzą. Pytanie tylko, jak się kupuje okulary? Normalnie idzie się do optyka i po sprawie, czy do lekarza trzeba? Gdzie zamawialiście?

Moje poprzednie tematy:
21-04-2021 10:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
elacara
Posting Freak

Liczba postów: 1,393
Reputacja: 0
RE: Optyk
Progresywne wziąłem w http://www.oko-design.com/ jakiś czas temu i przyznam, że takie rozwiązanie jest wręcz idealne dla człowieka, który i samochodem jeździ i chce coś poczytać bez zmiany okularów. Pełne, wyraźne widzenie mam ze wszystkich odległości tak, jak mi obiecali.

Moje poprzednie tematy:
22-04-2021 09:48
fatyka
Posting Freak

Liczba postów: 4,831
Sama właśnie mam w planach zapisać się na badanie wzroku piaseczno . Właśnie dużo osób zachwalało sobie to miejsce, ponieważ jeśli chodzi o badania to wykonywane są one faktycznie bardzo profesjonalnie, tym bardziej, że jednak usługi są tutaj świadczone na wysokim poziomie.

Moje poprzednie tematy:
25-10-2023 11:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Henryk3
Posting Freak

Liczba postów: 1,008
Zobaczcie sobie oprawki ray ban damskie. Oprawki Ray-Ban to ikony stylu i jakości, które przetrwały próbę czasu. Ta legendarna marka okularów jest symbolem elegancji i niezawodności. Dzięki niezwykłej dbałości o detale i doskonałej jakości materiałów, oprawki Ray-Ban nie tylko wyglądają świetnie, ale także zapewniają niezrównaną wygodę noszenia.

Moje poprzednie tematy:
02-11-2023 15:47
alicja930
Posting Freak

Liczba postów: 1,178
Skoro już mówimy o optyku, to zastanawia mnie co myślicie o soczewkach kontaktowych? Do tej pory nosiłam okulary, ale jestem już nimi zmęczona, dlatego chciałabym przerzucić się na soczewki. Szczególnie spodobały mi się soczewki kontaktowe iwear. Słyszeliście o nich?

Moje poprzednie tematy:
05-01-2024 12:27
GummyKammy
Senior Member

Liczba postów: 379
Wspominaliście o tym, jak istotne są regularne badania wzroku, szczególnie dla osób pracujących przy komputerze lub kierowców. To naprawdę ważne, żeby mieć pod ręką kontakt do dobrego okulisty i salonu optycznego. Często można znaleźć oba te usługi w jednym miejscu, przykładem mogą być salony optyczne w Wadowicach lub Andrychowie https://www.strzodowie.pl/

Moje poprzednie tematy:
    23-07-2024 13:15
    patisia78
    Posting Freak

Liczba postów: 3,304
    Jak ktoś szuka porządnych oprawek, to serio warto zerknąć na ofertę tego salonu. Mają spory wybór ekskluzywnych modeli od topowych marek, zobacz sam: https://okulistyka.radom.pl/. Wpadłem tam przypadkiem, a wyszedłem z idealnie dobranymi okularami – pasują do mojego stylu i są mega wygodne. Mają tam wszystko: od klasyki po nowoczesny design, więc spokojnie można coś dobrać pod siebie, niezależnie czy szukasz czegoś stonowanego, czy czegoś, co przyciąga wzrok. Ceny też spoko – startują od 100 zł, więc nie trzeba od razu wydawać fortuny.

Moje poprzednie tematy:
    22-05-2025 12:14
    kamilwoszczyna
    Posting Freak

Liczba postów: 816
    Jak chcesz się rozejrzeć za oprawkami bez stresu i kolejek, to warto zerknąć na Kodano https://kodano.pl/okulary-korekcyjne/max_joe.html . Spory wybór, dobre ceny, a kumpela ostatnio właśnie przez nich zamawiała okulary progresywne z Max&Joe i była mega zadowolona – korzystała z tej ich wirtualnej przymierzalni, więc mogła sobie od razu sprawdzić, jak będzie wyglądać w konkretnych modelach. A co do zakupu – najpierw najlepiej zbadać wzrok u okulisty lub optometrysty, a potem można już spokojnie zamawiać online.

Moje poprzednie tematy:
    10-06-2025 18:59
    jjusti18
    Posting Freak

Liczba postów: 3,067
    Znalazłam ostatnio tekst o tym, jak dbać o wzrok: https://www.okulik.pl/jak-dbac-o-wzrok-7...-oczu.html – wydaje się niby oczywiste, ale dopiero jak to przeczytałam, to uświadomiłam sobie, ile rzeczy na co dzień ignoruję. Macie jakieś swoje triki na zmęczone oczy? Chętnie podpatrzę coś sprawdzonego.

Moje poprzednie tematy:
    28-07-2025 17:49
    Odpowiedz