Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie macie zdanie o badaniach genetycznych?
Autor Wiadomość
albatros
Posting Freak

Liczba postów: 1,238
Reputacja: 0
Status: Offline
Jakie macie zdanie o badaniach genetycznych?
Ostatnio zaczęłam myśleć o badaniach genetycznych, bo słyszałam, że mogą one pomóc w wykryciu różnych predyspozycji zdrowotnych. Zastanawiam się, czy ktoś z was już to robił i czy macie jakieś doświadczenia w tej kwestii. Kiedy znajoma dowiedziała się, że ma ryzyko zachorowania na pewne choroby, była zachwycona, że mogła to sprawdzić. Dla mnie jednak, sama myśl o takich badaniach jest trochę przerażająca. Czy to kosztowne? Jak długo się czeka na wyniki? Chciałabym poznać wasze opinie i doświadczenia, czy warto inwestować w takie badania. Czekam na wszelkie sugestie!

Moje poprzednie tematy:
10-07-2026 09:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
devlin
Senior Member

Liczba postów: 678
Reputacja: 0
Status: Offline
RE: Jakie macie zdanie o badaniach genetycznych?
Zastanawiam się nad tymi badaniami genetycznymi i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, że z jednej strony to może być super narzędzie do wykrywania ryzyka różnych chorób, ale z drugiej, sama myśl o takich wynikach mnie trochę przeraża. Ostatnio rozmawiałam ze znajomą, która zrobiła badania i dowiedziała się o pewnych predyspozycjach zdrowotnych – była w szoku, ale też czuła ulgę, że mogła coś zrobić w tej kwestii. Słyszałam, że są miejsca, gdzie można zrobić takie testy w Poznaniu. Na przykład https://szpital-poznan.luxmed.pl/ oferują różne usługi związane z diagnostyką zdrowia. Może warto tam zajrzeć i dowiedzieć się więcej?

Moje poprzednie tematy:
Wczoraj 10:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz