Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy niacynamid jest bezpieczny przy trądziku różowatym? Macie doświadczenia?
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 353
Reputacja: 0
Status: Offline
Czy niacynamid jest bezpieczny przy trądziku różowatym? Macie doświadczenia?
Dziewczyny, co myślicie o kosmetykach z wysokim stężeniem niacynamidu przy trądziku różowatym? Widziałam kremy nawet z 20–25% i jestem trochę przestraszona. Czy takie stężenia mogą podrażniać naczynka, czy to tylko straszenie w internecie? Używałyście czegoś takiego przy wrażliwej cerze?
Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
15-10-2025 11:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mirka
Member

Liczba postów: 166
RE: Czy niacynamid jest bezpieczny przy trądziku różowatym? Macie doświadczenia?
Omg. Niacynamid rozszerza naczynia krwionośne, może podrażniać. Nawet zdrowym pacjentom odradza się niacynamid w stężeniu powyżej 10%, a 25% przy trądziku różowatym to pomysł dla miłośników mocnych wrażeń.
Ja bym bardzo uważała — przy cerze naczynkowej łatwo o zaostrzenie rumienia i pieczenie. Lepiej sięgać po delikatniejsze formuły, zwłaszcza na początek. Jak acnerose

Moje poprzednie tematy:
15-10-2025 11:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mloda99
Member

Liczba postów: 64
RE: Czy niacynamid jest bezpieczny przy trądziku różowatym? Macie doświadczenia?
Stosuję i nic się nie dzieje, a mam bardzo wrażliwą cerę. Zaczynam drugie opakowanie i jestem zaskoczona, jak łagodnie to działa. U mnie najlepiej sprawdził się krem na dzień z Acnerose – jest bezpieczny przy trądziku różowatym i nie ma takich wysokich stężeń niacynamidu, więc nie ryzykuję podrażnień.
Jak chcesz, tu jest dokładnie ten, którego używam:
https://acnerose.pl/produkt/krem-na-dzien/

Dla mnie kluczowe było, że nie pogarsza rumienia, a skóra się uspokaja. Wiadomo – każdy reaguje inaczej, ale nie zawsze „mocniej” znaczy „lepiej”

Moje poprzednie tematy:
15-10-2025 13:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz