Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne
Czy warto zainwestować w soczewki multifokalne? - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl)
+-- Dział: Inne (/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: Czy warto zainwestować w soczewki multifokalne? (/showthread.php?tid=47060)

Czy warto zainwestować w soczewki multifokalne? - albatros - 04-08-2026 09:57

Cześć wszystkim. Zastanawiam się ostatnio nad soczewkami multifokalnymi, ponieważ zauważyłam, że mam coraz większe problemy z widzeniem na różne odległości. Moja znajoma wspominała, że po przesiadce na takie soczewki, jej życie znacznie się poprawiło, ale ja jestem pełna wątpliwości. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z noszeniem soczewek multifokalnych? Jakie są wasze opinie na ich temat? Czy rzeczywiście są takie wygodne i skuteczne, jak mówią? Bardzo chętnie poczytam o Waszych historii i rekomendacjach.

RE: Czy warto zainwestować w soczewki multifokalne? - devlin - Dzisiaj 09:29

Zastanawiam się, czy ktoś z Was miał doświadczenie z multifokalnymi soczewkami. Moja kumpela przeszła na nie i mówi, że to zmienia życie, bo nie musi ciągle zmieniać okularów. Słyszałam też, że trzeba przyzwyczaić się do ich noszenia, co może być trudne na początku. No i właśnie ciekawi mnie, jak sprawdzają się w codziennym życiu — czy są naprawdę wygodne? A tak w ogóle to myślę, że warto zajrzeć na stronę Ocho Wydaje się, że mają ciekawe informacje o diagnostyce wzroku i doborze soczewek.