Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne
Wartościowe chwile z instrumentem — jak je tworzyć? - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl)
+-- Dział: Inne (/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: Wartościowe chwile z instrumentem — jak je tworzyć? (/showthread.php?tid=46631)

Wartościowe chwile z instrumentem — jak je tworzyć? - albatros - 15-06-2026 19:56

Chciałabym porozmawiać o tym, jak w życiu codziennym można tworzyć wartościowe chwile związane z grą na instrumencie. U nas w rodzinie staramy się znaleźć momenty, by pograć razem, choć czasem brakuje na to energii. Myślę, że wspólne muzykowanie może być świetnym sposobem na zacieśnienie więzi. Macie jakieś sprawdzone sposoby na to, jak wpleść muzykę w codzienność? Może jakieś ciekawe rytuały albo pomysły na zabawne wieczory przy instrumentach? Chętnie posłucham waszych doświadczeń!

RE: Wartościowe chwile z instrumentem — jak je tworzyć? - devlin - 16-06-2026 16:56

Mam wrażenie, że wspólne muzykowanie to naprawdę świetny sposób na zacieśnienie więzi. Kiedyś z rodziną postanowiliśmy zrobić wieczór muzyczny — każdy wybrał swój ulubiony instrument i graliśmy sobie do rana. Z tego co pamiętam, najwięcej śmiechu było przy improwizacjach! Fajnie jest też regularnie wpisać takie jam session do kalendarza, bo czasem łatwo zapomnieć w natłoku codziennych spraw. A przy okazji znalazłam stronę, gdzie można ogarnąć nauka gry na pianinie bydgoszcz. Może to dodatkowa inspiracja dla tych, którzy chcą bardziej rozwinąć swoje umiejętności?